Eyvinur---top2016

Välkommen till årets Klubbmästerskap 6 juni, Kungsbryggans islandshästart, Svartsjö

 
Välkommen till Eyvinurs klubbmästerskap 2021. Tävlingen sker inofficiell med en domare. Alla ekipage får poäng och kommentarer precis som på en officiell tävling. Tävlingsgrenarna är T8, T5, T6, V5, V2 och F3.
 
Du får starta i en töltgren och en gångartsgren. Förutom grenvinnare kommer klubbmästare att utses. Senior och ungdom (t.o.m det år man fyller 22). För att bli Klubbmästare måste du delta i en töltgren och en fyr-/femgångsgren. Vinnarna utses på uttagningspoängen. (Klubbmästarna har rätt att anmäla sig till DM oavsett kvalpoäng. Anmälningsavgift till DM får man dock betala själv.)
 
OBS! För att kunna bli klubbmästare måste ditt huvudmedlemskap vara i Eyvinur.
 
Här hittar du ryttarbrev med tider och den preliminära startlistan härintill. Är det något som inte stämmer? Maila gitte.ragsdale@gmail.com Beskrivning av grenar och tävlingsmomenten:
 
Programmen rids med fast gångartsföljd alt på speakers kommando beroende på om klassen rids själv eller med 2 ekipage på banan. Efter avslutad ritt får du poäng och kommentarslapp, klubbrosett och kan åka direkt hem. Resultat publiceras på facebook och eyvinur.se.

Tölt T8 Moment: 1. Ett varv valfritt tempo tölt. Tag ned hästen till skritt och byt varv. 2. Ett varv valfritt tempo tölt 
 
Tölt T5 Moment: 1. Långsamt tempo tölt. Tag ned hästen till skritt och byt varv.
Moment 2. Långsamt tempo tölt på kortsidorna med tydlig steglängdsökning på långsidorna.
 
Tölt T6 Moment 1. Valfritt tempo tölt. Ta ner hästen till skritt och byt varv.
Moment 2. Långsamt- till mellantempo tempo tölt, på långsidorna enhandsfattning med lösa tyglar, dvs. utan tygelkontakt med hästens mun.
 
Fyrgång V5 Moment: 1. Ett varv valfritt tempo tölt 2. Ett varv arbets- till mellantempo trav 3. Ett halvt varv mellanskritt 4. Ett varv arbets- till mellantempo galopp 
 
Fyrgång V2 Moment 1. Långsamt tempo tölt.
Moment 2. Långsam- till mellantempo trav.
Moment 3. Mellanskritt.
Moment 4. Långsam- till mellantempo galopp
Moment 5. Ökad tölt.
 
Femgång F3 Moment: 1. Ett varv arbets- till mellantempo tölt Moment 2. Ett varv arbets- till mellantempo trav Moment 3. Ett halvt varv mellanskritt Moment 4. Ett varv arbets- till mellantempo galopp Moment 5. Pass.  Två försök att visa flygande pass på den ena långsidan. Poängen för tölt och pass räknas dubbelt. 

Vi förutsätter att alla hästar som kommer till tävlingen är vaccinerade och i övrigt friska! Självklart gäller att du är symptomfri och frisk. Samt i övrigt följer alla gällande riktlinjer från Folkhälsomyndigheten.
 
Anmälan sker denna gång via mail till medlem@eyvinur.se och deltagaravgiften 300 kr betalas in på Eyvinurs konto 705-2780
Max deltagarantal 30. Anmälan räknas först när betalning skett. Ange namn, klass och varv i ditt mail. Eftersom det är ett KM har anmälda med huvudmedlemskap prioritet. Om platser finns välkomnar vi även stödmedlemmar. Sista datum för anmälan är 1 juni.
 
Vill du vara funktionär? Anmäl dig gärna på info@eyvinur.se