Eyvinur---top2016

Ylva Nyblin och Hlynur

Hlynur från Lillängen
e. Rómur frá Búôardal
ee. Ófeigur frá Flugumýri
u. Katla från Stenholmen (halvsyskon till Thor från Kalvsvik, 19,86 sek 250m pass)
ue. Hrammur frá Akureyri
 
Jag är en skogsmulleryttare som fick problem med en ond rygg efter en slalomolycka. Efter lång tid och många försök med New Foresthästar provred jag en av Gittes hästar och föll totalt för tölten, jag kunde rida igen! Lyckan var total.

Jag bestämde mig för att köpa en egen islänning. Jag hade inte höga krav, vallack, väluppfostrad som inte knuffar ut mitt kaffe när vi har fikapaus i skogen gärna brun. Det jag hittade var en liten Hlynur i Värmlands mörkaste skogar närmare bestämt på Hammarö utanför Karlstad. Smal, envis kille men som var väldigt väluppfostrad.

Sagt och gjort den 17 maj 2014 blev han min. Efter en långsam igångsättning med många långa promenader satte vi igång. Det visade sig att han har väldigt fint steg – när han vill. Vi miljötränar(tävlar) smått, men Hlynur har svårt att koncentrera sig på det han ska göra, snackar gärna med alla andra hästar. Trägen vinner.

Nu tränar vi kontinuerligt för tränare och det blir bara bättre och bättre. Det är en oslipad diamant jag har fått tag på. Han är även inkörd. Vi har satt upp gemensamt mål och jobbar vi för fullt för att komma dit. Bästa resultat hittills är 5,0 i både skritt och trav. Det är som härstamningen säger mycket pass i Hlynur, ännu inte provat men det kommer senare, när jag är mogen…
Det viktigaste är att vi har roligt på vår resa tillsammans.

Vi finns i stall Norrbygård på Färingsö