Eyvinur---top2016

Susanne Dahlberg och Dis

Dis fra Nordheim
Sto född 2008 i Norge
e: Hringur fra Feti
u: Kvika fra Gröf

Efter ett långt hästliv med halvblod, som slutade med att min egen uppfödda valack gick bort vid hög ålder så var planen att skaffa en annan hobby.
Men som ni vet är det svårt att hålla sig borta från stallet och jag började rida på en kompis Islandshästar. Jag upptäckte en ny hästvärld och köpte Dis en frusen februari dag 2013.
Jag gjorde allt jag sagt till andra att inte göra. Jag såg en bild och blev kär i en häst som bara var insutten. Jag var tvungen att åka hela vägen till Värmlands Nysäter med trailern ( utifall hon skulle med hem ) för att få bilden av Dis ur tankarna. Jag bestämde mej omedelbart för att hon skulle med hem! Jag har inte ångrat det en enda gång. Det är en ynnest att få äga den sådan fin häst!
 
Så som sagt från att tävla hoppning med halvblod och vara aktiv tränare ( C-tränare ) så bytte jag spår till en 142 cm hög  fyrgångare och skulle få grepp om en ny gångart – tölt.
Dis har ett underbart temperament. Lugn och sansad ,men med energi när det krävs. Jag har skyndat långsamt med hennes utbildning och nu sitter tölten ganska bra.

Hon har väldigt bra takt och rörelse i skritt, trav och galopp vilket förstås underlättar väldigt mycket.
Jag har inte köpt en tävlingshäst utan en kompis, så jag har satt min målsättning efter det.
Några tävlingar, V5 har vi varit med på. Vi får hyggliga poäng och har faktiskt tagit oss till A-final med en femte placering som bäst.

Annars rider vi Sörmlandsleden ( som kan rekommenderas, ridleden.se ).
Mycket skogsridning blir det. Den 20 mars blir det premiär för oss att träna för en instruktör.
Dis står på Ekerö-Fredrikstrand, där jag också bor. Vi kommer att flytta till Sörgården i Sundby By på Färingsö så småningom. 

Bilden jag såg på Hästnet. Föll för hennes utstrålning
Bilden jag såg på Hästnet. Föll för hennes utstrålning
Vi är fotomodeller för Travel News. Dom hade aldrig träffat en så lugn häst❤️
Vi är fotomodeller för Travel News. Dom hade aldrig träffat en så lugn häst❤️