Eyvinur---top2016

Maria Kallström, Adelsö
Maria heter jag och jag har två islandshästar. Halvsystrarna Fjalladis & Töfradis från Agersta. Efter att ha ridit storhäst och haft flera foderhästar så blev jag, genom att barnen började på islandshästridskola, också intresserad av dessa energiska små hästar. Vi skaffade först en import från Island som skulle vara familjehäst. Världens snällaste och goaste men med ganska mycket fart. Hon blev en superläromästare. Efter många turer bestämde jag mig för att skaffa en egen. Den häst jag bestämde mig för (Fjalladis) blev helt plötsligt inte till salu när jag väl bestämt mig. Men hennes syster var till salu istället och min ridlärare propsade på att jag skulle provrida henne (Töfradis). När hon kom in i ridhuset kände jag bara; -Aldrig, att jag rider denna häst! Hon hade utstrålning som en hingst och studsade omkring. Dottern provred först och blev ””såld”. Mamma, du måste prova, det är ju inomhus! 
Och så blev det. Jag köpte henne när hon skulle fylla 5. 
Strax efter det blev dock Fjalladis till salu igen, för att hon inte fungerade bra i ridskolan längre. Så då köpte vi henne som en trygg häst åt sambon. 
Det har varit en kamp mot mina rädslor och Töfradis energi. Utan bra och peppande tränare hade jag aldrig behållit henne men mu har vi hållit ihop nästan 10 år. Och vilken häst jag än rider så känner jag att jag kommer hem till den som är härligast att rida. Men Fjalladis har varit klippan som är klok och en ledare som man alltid kan lita på.
Har fått höra av olika tränare att de har fina gångarter men mycket ”egen vilja” förmodligen efter pappa Fálki.

Allt är kul med dessa hästar men jag tycker att det är allra roligast att gå kurser och vi har också tävlat en del. Vill tävla mer framöver men Töfradis energi och brist på vilja att lyssna har gjort att vi ibland skenat oss igenom en tävling, så det är något vi jobbar på

Nu bor vi på Adelsö sen ett par år tillbaka och vill verkligen komma igång att rida för tränare igen. 


Fjalladís från Agersta
e. Fálki frá Sauðárkróki
u. Appelsína från Agersta

Töfradís från Agersta
e. Fálki frá Sauðárkróki
u. Molda frá Vindási