Eyvinur---top2016

Anneli Löfberg och Skjanni

Skjanni från Rumma
Valack född 2007
e: Gjafar från Mörtö
u: Orka frá Enni

Jag köpte Skjanni när han var 5 år och sedan dess har vi - tyvärr - fått tagit det väldigt försiktigt i våran vidare utbildning. Han var halt i flera omgångar och har först under 2015 börjat att ridas i fyra gångarter. Han är femgångare, men det känns långt bort innan vi kommer att pröva på passen :)

Vi står idagsläget uppstallade på Berga gård på Lovön. Där njuter vi mest av turer i skog o mark på våra fantaistiska ridvägar. Vår regelrätta utbildning får vi från Anne-Marie Röst som varit med oss hela vägen sen vi började våran resa tillsammans.

Våra planer har aldrig varit riktigt utstakade då jag egentligen inte skulle ha någon egen häst. Vi har mest bondat då Skjanni varit halt och jag under denna period blev "rädd" för att rida honom. Trickträning ligger mig varmt om hjärtat och Skjanni är väldigt lättlärd. Så förhoppningsvis kommer vi att kunna lära oss mera kring detta framöver.

Nu är rädslan borta och då Skjanni är en "känslig kille" så prövar vi på olika miljöutmaningar. Vi har nu klarat av vårat första mål att komma runt V5 utan att skrämt sticka från banan på Kvarnberga Open 2016. Även DM/KM avklarades under hösten 2016. Vi får nu pröva vidare vad vi vill göra. Testar några fler tävlingar för att se om "styv och passtaktig" kan försvinna från domarkommentarerna :)

Vill ni följa oss mera har Skjanni en blogg som ni når här (den är mest en liten dagbok för att vi ska komma ihåg vad vi gjort genom åren).

Vi ses i skog o mark
Anneli o Skjanni

2 veckor gammal
Kvarnberga Open 2016