Eyvinur---top2016

Vikingaveckan, 10 juni 2012

Efter Eyvinurs långritt på Adelsö, där man red på ett gäng vikingar i skogen, började vi diskutera om hur vi skulle kunna delta och visa upp Islandshästen på Vikingaveckan på ön. Efter flera olika varianter på teman så kom vi fram till att vi i år bara skulle sondera terrängen och vara närvarande under 1- 2 dagar för att "visa upp oss" och se hur vi kan lägga upp detta samarbete för kommande år.

 

Under söndagen var det 4 ekipage och flera medlemmar utan häst från Eyvinur som besökte Vikingarnas marknad. Marknaden anordnades av Alsnu Vikingar, och under dagen fick besökana uppleva vikingatiden i autentisk miljö. Allt från krigare, bågskyttar, försäljning, båtar, mat och sist men inte minst hästar......

Lollo/Hetja, Gitte/Sveipur, Kicki/Neisti, Jannike/Fela

Våra härliga hästrepresentanter blev livligt klappade av både barn och vuxna och många bilder finns det säkert också nu runt om på Ekerö. Dom visade upp sig från sin bästa sida och även dom flesta gångarterna - Fela och Hetja tog några sprängande galopper över ängarna till åskådarnas förtjusning.

 

Något som efterfrågades var barnridning - något att fundera på till nästa år - och några av hästarna fick nyfikna provsittare i sadeln.

www.alsnu.se
Annika i tidsenlig klädsel
Jannikes nya hjälm

Närmast på Eyvinurs aktivitetskalender står SM där vi ska upp till Borlänge och bl a heja fram våran Malin och Kiljan.

 

Så ha några härliga (soliga får vi hoppas) dagar i sadeln så ses vi i Dalarna.

 

Vid kameran

Anneli, Gitte mfl

 

Vid PC

Anneli Löfberg