Eyvinur---top2016

Kvarnberga Open 2017

Så var det dags igen för årets höjdpunkt.för de som vill fira 6 juni i Islandshästens tecken!  Solen sken som alltid på oss denna dag. Svante hade förberett gården och banan för att ta emot ett gäng hästar, transporter och gäster. Godsakerna var bakade och grillen på plats.. kl 10 var det dags att köra igång.

Även detta år ökar antalet deltagare och intresset för KO. På startlistan var ett 60-tal starter registrerade och 14 våghalsade till Bubbelloppet. Nytt för i år var de som ville pröva på Flaggrace, vilket 9 ekipage trodde sig klara av. Grenarna för dagen var; skritt, fyrgång (V5), tölt (T5 och T8) samt femgång (F2). Många var på en tävlingsbana för första gången, fler ville pröva sina unga hästar och många prövade på att utmana sig och sin häst på lite "högre" nivå i de olika tävlingsformerna. Men något hade alla gemensamt - glädjen över sina duktiga hästar och att i ett avslappnat sammanhang få testa sina tävlingsnerver :) Resultaten finns att läsa här.

loading...
Dagens domar var - som sig bör - Ulrika Wendéus som till sin hjälp  hade Helena Daneilsson som speaker samt Anna och Ida Albinsson som domarsekreterare.

Flaggracet genomfördes av 6 ryttare. Här gäller det på snabbaste tid förflytta en flagga från en position till en annan (totalt 2 flaggor) under ett varv på banan. Flera olika tekniker prövades på - lugnt o sansat till full fart. Som vinnare stod till slut Flaggracets införande för oss på Kvarnberga Open - Ylva Nyblin.

Till bubbelloppet kom 13 ekipage till start. Målet som vanligt är att rida sträckan på snabbaste tid med mest bubbel kvar i glaset. På plats att försvara titeln var Annie och Draumur - och de stod upp till förväntningarna och vann även i år igen. Det var hennes Hatrick men konkurrensen börjar hårda så nästa år kanske någon tar segersviten ifrån henne.

Så var det dags för rosetter till ALLA tävlande :) Våra givmilda sponsorer (som presenteras nedan till höger) såg till att alla även fick fina priser.

Årets Feather Light Rider - utsedd av domare Ulrika - blev Kerstin Selin-Wikström.

Stort T A C K till alla inblandade i dagens tävling!!!
* Styrelsen  - för initiativ, planering och genomförande.
* Jenny och Jocke för storförsäljning i caféet.
* Greg, Kennet och Erik för fantastisk grillning.
* Mitra och Siri för kontrollen på collectingring och banan.
* Lena för dirigering av fordon o transporter och insatser under hela dagen.
* Domare Ulrika med domarsekreterarna Anna och Ida
* Speaker Helena
* Fredrik för ljudanläggning och fantastisk musik
* Svante och Viktoria för lånet av eran fantastika gård!
* Pia som fotade hela dagen, varav ett urval presenteras här.
* Tävlande och publik!!!
* Våra sponsorer

Om ni är intresserade av att få tillgång till bilderna, eller om ni vill höra om Pia  har några bilder på dig som inte finns med här  - kontakta Pia Magnusson på Facebook.

Vi ses igen nästa år!!

Vid PC
Anneli Löfberg

Vid kamera
Pia Magnusson mfl

Carl 4 år - yngsta deltagare
Fartfylld dag :)
Annie och Draumur var snabbast i Bubbelloppet - i år igen - Grattis
Kerstin fick vandringspriset Feather Light Rider - Grattis

Stort tack till våra sponsorer:

loading...