Eyvinur---top2016

Kvarnberga Open 2016

Äntligen var det dags igen för årets höjdpunkt... för islandshästryttare.... från Ekerö (med omnejd)....som vill pröva på att tävla (och andra som vill passa på att träna på hemmaplan)! Årets upplaga av Kvarnberga Open gick åter av stapeln på Sveriges Nationaldag :) Solen sken och flaggan (Eyvinurs) var i topp. Svante hade prepparerat gården och banan (som vattnades in i det sista) för alla vårat bästa. Godsakerna var bakade och grillen på plats.. kl 10 var det dags att köra igång.

Fler och fler vill vara med, och iår var inget undantag. På startlistan var 50 starter registrerade och 7 våghalsade till Bubbelloppet. Turordningen för dagen var; engång (skritt med vagn), fyrgång (V5), tregång (i olika kombinationer), tölt (T3 och T8) samt femgång (F2). Många var på en tävlingsbana för första gången, fler ville pröva sina unga hästar och många prövade på att utmana sig och sin häst på lite "högre" nivå i de olika tävlingsformerna. Men något hade alla gemensamt - glädjen över sina duktiga hästar och att i ett avslappnat sammanhang få testa sina tävlingsnerver :) Resultaten finns att läsa här.

Dagens domar var - som sig bör - Ulrika Wendéus och till sin hjälp som speaker var - också som sig bör - My Kolskog :)

Till bubbelloppet kom 7 ekipage till start. Målet som vanligt är att rida sträckan på snabbaste tid med mest bubbel kvar i glaset. På plats att försvara titeln var Annie och Draumur - och de stod upp till förväntningarna och vann även i år igen.

Så var det dags för rosetter till ALLA tävlande :) Lite extra pris till de som fick högst poäng i samtliga klasser var sponsrade av BonnÖlsta och Ekonomiteamet. Länkar till våra sponsorer finns till höger..
Ärevarven genomfördes - med en spänstig Sara i täten som vinnare av V5 och T3.

Årets Feather Light Rider - utsedd av domare Ulrika - blev Tiina Fredriksson.

Stort T A C K till alla inblandade i dagens tävling!!!
* Styrelsen  - för initiativ, planering och genomförande.
* Jenny och Jocke för storförsäljning i caféet.
* Greg, Kennet och Erik för fantastisk grillning.
* Domare Ulrika
* Speaker My
* Fredrik för ljudanläggning och fantastisk musik
* Svante och Viktoria för lånet av eran fantastika gård!
* Pia och Gitte som tog alla fina bilder, varav ett urval presenteras här.
* Tävlande och publik!!!
* Våra sponsorer

Om ni är intresserade av att få tillgång till bilderna, eller om ni vill höra om Pia eller Gitte har några bilder på dig som inte finns med här  - kontakta Pia Magnusson eller Gitte Ragsdale på Facebook.

Vi ses igen nästa år!!

Vid PC
Anneli Löfberg

Vid kamera
Pia Magnusson, Gitte Ragsdale mfl

Flaggan var hissad på Nationaldagen
Rosetter till alla - här Peter och Kerstin med några av dem :)
Annie och Draumur var snabbast i Bubbelloppet - i år igen - Grattis
Tiina fick vandringspriset Feather Light Rider - Grattis

Stort tack till våra sponsorer: