Eyvinur---top2016

Snart kommer ett reportage om årets härliga Djurgårdsritt. Här finns några bilder tills dess.

Islandshästens dag 1 maj firades återigen på Kungliga Djurgården.
 

På Island har man firat Islandshästens dag i många år (även på många platser i Sverige på olika dagar på året). Nu är det den 1 maj som gäller där - så även SIF, som i samarbete med bland annat Island i arbetet med att sprida kunskap om vår fina Islandshäst, vill att vi i Sverige har denna dag som den officiella "Islandshästens dag". Islands marknadsföring finns bland annat här och här.

Så med vår (och SIF:s) Jannike vid tyglarna så anordnades Stockholms Islandshästförbunds första firande av denna dag. Och vart skulle detta göras om inte på Kungliga Djurgården och på Östermalm.

Hela 25 ekipage från StIF (8 från Eyvinur) samlades upp, denna första riktiga vårddag vid Kaknästornet.

Ritten gick på Djurgårdens fantastiska ridvägar i härlig tölt ner till Hazeliusporten vid Biologiska museumet. Där väntade välbehövligt fika. Det strålande vädret gjorde att inte bara vi var ute, utan många människor som häpna, beundrande och nyfikna fick fota, klappa och något liten barn även provrida våra fyrfota vänner.

loading...

Vi fortsatte sedan vidare över Djurgårdsbron upp mot Karlaplan, över Gärdet och tillbaka till Kaknästornet. Vilka hästar vi har - de kan nog alla ansöka till Högvakten. Vilken miljöträning det blev, det var nog extra pådrag även i stan denna dag med människor, bussar, spårvagnar, bilar, motorcyklar och även en rullstol som hängde på vår kortege :)

Vilken dag - vet inte vilka som var tröttast vid återkomsten - ryttare eller hästar. Välförtjänt gräsintag och många rullningar innan lastning på transporterna och hemfärd igen blev det.

Detta blir en tradition - vi ses (om inte innan) vid Kaknästoret den 1 maj 2018 :) - vi satsar då på en tredubbling (Jannikes målsättning).

Stort tack till Jannike och henns fantastiska mamma och mannen Max. Hästar, ryttare, solen och vår fantastiska huvudstad - Stockholm.

Vid PC
Anneli Löfberg

Vid kamera
Ryttare och nära/kära

StIF består av föreningarna Eyvinur, Dis, Vallfari och Mökkur
Energipåfyllning innan start
Mellanmål på Skansen
Mellanmål på Skansen

Om du lägger upp bilder/videon på sociala medier - glöm inte att tagga dem med #horsesoficeland