Eyvinur---top2016

DIS Vårlätta, 5 maj 2012

Man kanske inte ska börja en berättelse i slutet - men detta är så kul så jag kan inte låta bli. Stort GRATTIS till Denice och Fylkir som tog hem 1:a plats i V5. Detta härliga lilla energiska ekipage sopade banan med alla storheter i sin tävlingsdebut och vann med 5,42 efter att ha kvalat in med 5,37. Dom gick även vidare till A-final i T8 men valde där att stryka sig för att satsa på V5 (som sagt - första tävlingen och Fylkir är bara 8 år).

Det var många (matematikst så borde de nog bli runt en 20 %) av Eyvinurs medlemmar som var på plats i Ensta. Hela 5 ekipage och en hel drös med påhejande och behjälpliga människor hade samlats upp för en heldag i ömsom sol ömsom storm. Många kaffetermosar, mackor och ett fantastiskt bakverk skickades runt under dagen under många kommentarer och analyser. Många råd behövdes också till flertalet nybörjar på tävlingsarenan (vad skulle vi ha gjort utan alla samlad erfarenhet som var med) och det är helt klart - bara 2 händer när man är ute och tävlar är för lite. Stort TACK till er alla andra som var med runt om kring tävlingsekipagen.

Tävlingen startade med V5 där 5 ekipage var med. Anneli och Kolle fixade hela 3 av 4 gångarter med bra poäng, men se någon vänstergalopp blev det inte idag. Pirjo och Skramur, Lena och Rindill samt Gitte och Sveipur klarade V5 kvalet glant och som sagt - Denice och Fylkir gick till A-final och vann!!

 

I T8 var 2 ekipage anmälda och Anneli och Kolle tog en 9:e plats i B-finalen och Denice och Fylkir som gick till A-finalen valde att hoppa över den.

 

I T5 var det Gitte och Sveipur som representerade Eyvinur och gjorde de med en härlig 3:e plats.

Denice och Fylkir - 1:a i V5
Gitte och Sveipur - 3:a i T5
Anneli och Kolle - 9:a i T8
Lena och Rindill
Pirjo och Skramur
Det blev en heldag på tävlingsbanan
Taktiken läggs upp

 plats i Ensta var också Jannike som idag valde att få in kunskapen från ett domarsekreterarperspektiv i klubben, framför att tävla sin Fela.

 

Bakom PC

Anneli Löfberg

 

Bakom Kamera

Anneli, Gitte, Kicki, Annika mfl